Κάθε νέα αρχή είναι και μια νέα ευκαρία να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας στη ζωή, τους στόχους μας και τα όνειρά μας. Να σκεφτούμε τι θέλουμε να αλλάξουμε τη νέα σεζόν, ποιες σκέψεις ή συμπεριφορές μάς ωφελούν και ποιες όχι, πώς θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι και πως μπορούμε να εξελιχθούμε στους τομείς που θέλει ο καθένας.

Αν δεν έχεις βάλει ήδη το τετραδιάκι στη ζωή σου, μπορείς να ξεκινήσεις από τώρα! Θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς, να σκεφτείς και να καταγράψεις με καλύτερο τρόπο αυτό που θέλεις. Η σκέψη είναι στιγμιαία και χάνεται, ο γραπτός λόγος όμως μένει.

Μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά, όποια στιγμή της ημέρας σου είναι πιο χαλαρή και να καταγράφεις τον ξεχωριστό σου στόχο κάθε φορά. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως πχ για τί νιώθω ευγνωμοσύνη σήμερα, τί κατάφερα σήμερα και νιώθω περηφάνια, που προσέφερα τη βοήθειά μου, πώς μπορώ να προσφέρω σήμερα μεγαλύτερη χαλάρωση στον εαυτό μου κτλ. Άλλη προσέγγιση που μπορείς τα δοκιμάσεις είναι κάτι σαν το ‘5 a day’ που λένε για την ημερήσια κατανάλωση φρούτων και τα λαχανικών. Μπορείς, δηλαδή, να ορίσεις 5 σημαντικές περιοχές για σένα και να κάνεις κάτι, κάθε μέρα, για αυτές.

Σκέψου πού θες να αφιερώσεις τον χρόνο σου και την προσοχή σου και ξεκίνα το γράψιμο! Και μετά από 1 εβδομάδα ή 1 μήνα, δες πως νιώθεις με αυτή την προσθήκη στη καθημερινότητά σου; Τί έχει αλλάξει; Αν πχ κρατάς ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, και ξεκινάς με 2-3 πράγματα κάθε μέρα, μετά από λίγο διάστημα, θα δεις ότι η λίστα σου θα μεγαλώνει και όσο θα μεγαλώνει, τόσο πιο όμορφα πράγματα θα συμβαίνουν, ωθώντας τη λίστα σου να μεγαλώσει λίγο παραπάνω. 😊 Δοκίμασε αυτό το πείραμα! Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα. Με την ίδια λογική, αν βάζεις κάθε μέρα στο πρόγραμμά σου κάποιο χρόνο απόλυτης χαλάρωσης, θα δεις πως σε λίγο διάστημα, μπορεί να μην νιώθεις την ίδια εξάντληση, όπως στην αρχή κ.ο.κ.

Μην αφήσεις την ρουτίνα και τις υποχρεώσεις να σε καταβάλλουν. Βάλε προτεραιότητα εσένα, την αυτοφροντίδα και την ευεξία σου και πιάσε δουλειά, με χαρτί και μολύβι!